Ruddersstove & OCMW De Haan:

gedeelde (maaltijd)zorg, op maat van ouderen

Vereniging Ruddersstove (OCMW Brugge) en OCMW De Haan slaan de handen in elkaar voor kwalitatieve maaltijdzorg voor kwetsbare ouderen. De samenwerking focust op lekkere en gezonde maaltijden, op maat van elke maaltijdgebruiker.

Vereniging Ruddersstove (OCMW Brugge) is een gevestigde naam in de Brugse regio. Ruddersstove bereidt en bezorgt al ruim 15 jaar kwalitatieve maaltijden, afgestemd op de persoonlijke noden van de maaltijdgebruiker.

Lieven ASTAES, directeur Ruddersstove: “Met onze visie op maaltijdzorg willen we de levenskwaliteit van de maaltijdgebruiker verhogen. We houden bij de bereiding en levering van die maaltijden voortdurend rekening met fysieke, psychische en sociale noden van onze klanten. Wat er op het bord komt, beantwoordt aan hun culinaire wensen en specifieke zorgvraag.”

Die filosofie combineert Ruddersstove met een duurzame en betaalbare dienstverlening. De welzijnsvereniging schreef zich in via een aanbesteding in De Haan. Ruddersstove kwam als beste uit de bus, door haar klantgerichte en maatschappelijke meerwaarde in combinatie met kwalitatieve maaltijden. De klanten in De Haan konden al kennismaken met de ‘nieuwe’ maaltijdzorgformule.

Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE, Schepen van Welzijn De Haan: “We zijn zeer tevreden met de vlotte samenwerking met Rudderstove.  Er is een uitbreiding van het aanbod van maaltijden ( dieet, glucose-vrij, enz) wat enkel maar ten goede komt voor inwoners van De Haan.  We merken dat er hierdoor meer inwoners gebruik maken van deze dienstverlening en dat wij een groter aantal mensen bereiken.”

Pablo ANNYS, schepen van sociale zaken Brugge en voorzitter Ruddersstove: “Via deze samenwerking versterkt de dienst thuiszorg van OCMW De Haan de ondersteuning van thuiswonende senioren. Zij krijgen sterk gepersonaliseerde maaltijden conform aan alle regelgeving. De link tussen de thuiszorgdienst van OCMW De Haan en de dienst klantenbeheer van Ruddersstove is essentieel. Zo kunnen cliënt en zorgvrager op elk moment persoonlijke ondersteuning krijgen, in de breedste zin van het woord. Onze opgeleide maaltijdbezorgers hebben ook oog voor noden zoals eenzaamheid, zelfredzaamheid, valrisico, hygiëne. Ze fungeren als direct aanspreekpunt.”

Eventuele meldingen van maaltijdgebruiken worden via een app, gelinkt aan Maaltijdzorgplatform Brugge Ommeland, gedeeld met de maatschappelijk werkers van OCMW De Haan. Van daaruit gebeurt verdere opvolging. Met deze aanpak zet OCMW De Haan een nieuwe stap richting een zorgzame gemeenschap, met oog voor alle zorgnoden van haar senioren.

en_GB

Pin It on Pinterest

Share This