Ruddersstove wint Duurzaamheidsaward op Zorgwerkgever van het Jaar 2024 en haalt extra nominatie binnen voor De Voedselploeg.

Ruddersstove Maaltijdzorg mocht op 18 april tijdens het event ‘Zorgwerkgever van het Jaar 2024’ de Duurzaamheidsaward in ontvangst nemen. Docks Dome in Brussel diende als prachtige locatie waar verschillende  zorgorganisaties het tegen elkaar opnamen tijdens die awarduitreiking. De awardshow wordt georganiseerd door ‘Zorg Magazine’ waarbij verschillende zorgorganisaties kunnen uitblinken op vlak van innovatie, personeelsbeleid, interne projecten, marketing,…
In de categorie ‘Andere’ zorgorganisatie van het Jaar kon ‘De Voedselploeg’, het sociaal voedseldistributieplatform van Ruddersstove, een nominatie in de wacht slepen.

Dit jaar werd er voor het eerst een award rond duurzaamheid uitgereikt. Uit de 8 deelnemende kandidaten in deze nieuwe categorie werd Ruddersstove maaltijdzorg gekozen als de organisatie die de strafste inspanningen heeft geleverd op vlak van duurzaam ondernemen.

Gunther Vanoverschelde, Coördinator keukenbeheer: “Onze welzijnsvereniging zet op verschillende manieren in op duurzaamheid. Allereerst elektrificeren we ons wagenpark voor de maaltijdbezorging. De laadpalen voor deze wagens worden op hun beurt rechtstreeks aangedreven door de elektriciteit die opgewekt wordt door 2280 zonnepanelen op de parking.”

Naast onze doelstelling om tegen 2030 een volledige CO²-neutrale vloot te hebben, spannen wij ons eveneens hard in om in de verschillende processtappen duurzaam te ondernemen. Denk maar aan ons gebouwbeheer, aankoopbeleid, afvalbeleid, ecologische reiniging en desinfectie en ons beleid rond het gebruik van verpakkingsmaterialen.

Lieven Astaes, Directeur Ruddersstove: “Deze award is de verdienste van de hele organisatie en de volledige bestuursploeg die achter Ruddersstove staat. Zonder het vertrouwen van onze Raad van Bestuur konden we niet in duurzaamheid investeren. Daarom zijn we heel dankbaar voor deze award, die toch een boost betekent voor onze verdere inspanningen op vlak van duurzaamheid.”

Pablo ANNYS, schepen van sociale zaken: “Het Brugs beleidsplan stelt dat de CO²-uitstoot tegen 2030 met 40% moet dalen. Als overheidsorganisatie geven we het goede voorbeeld. De indrukwekkende initiatieven bij Ruddersstove zijn enkel mogelijk omdat we de handen in elkaar slaan met andere partners. Het draait voortdurend om durven innoveren en durven ambitie tonen, zelfs al is de return niet meteen zichtbaar op korte termijn.”

nl_BE

Pin It on Pinterest

Share This