Persbericht 15 jaar Ruddersstove
6de smiley

Welzijnsvereniging Ruddersstove viert 15de verjaardag

Welzijnsvereniging Ruddersstove bestaat 15 jaar. Dat werd donderdag uitgebreid gevierd op de site aan de Oude Oostendsesteenweg. Bestuur en medewerkers kwamen bijeen om terug te blikken op de voorbije 15 jaar. Ze keken ook vooruit, richting toekomst. Ruddersstove trekt resoluut de kaart van verduurzaming en kwaliteit, zonder te raken aan de essentie van haar opdracht: zorg voor (kwetsbare) mensen.

 

Ruddersstove verzorgt maaltijden in de ruime Brugse regio, ook voor kwetsbare personen. Het 15de jubileum kwam er met wat vertraging, maar dat deed geen afbreuk aan de bijzonder feestelijke sfeer. Tientallen medewerkers en het bestuur, inclusief ex-voorzitter en burgemeester De fauw, woonden het evenement bij. De welzijnsvereniging heeft de voorbije jaren een fors groeiparcours afgelegd.

 

Lieven ASTAES, directeur Ruddersstove: “15 jaar Ruddersstove is eigenlijk bijna 20 jaar Ruddersstove. De naam werd in oktober 2007 geboren, maar de kranten schreven in 2004 al over onze ‘Nieuwe Centrale Keuken’. Er waren aanvankelijk zeer hoge verwachtingen en de eerste maanden van de werking liepen niet van een leien dakje. Operationeel was deze reorganisatie een huzarenstukje, maar we kregen het vertrouwen het toenmalig bestuur en konden zo onze naam en missie verankeren. We behaalden onze eerste Smiley in 2009.  Het label bevestigt dat de processen en producten in onze keuken aan alle eisen voldoen.”

 

Ruddersstove evolueerde tot een ambachtelijke, grote grootkeuken die nationaal erkenning kreeg. Dat beaamde ook burgemeester DE FAUW tijdens de viering.

 

Dirk DE FAUW, burgemeester van Brugge: “Als tweede voorzitter van deze welzijnsvereniging heb ik Ruddersstove mee helpen groeien. We zetten samen de eerste stappen buiten de Brugse gemeentegrenzen met het ‘Maaltijdzorgplatform Brugge Ommeland’. Zo konden we thuisbezorgde maaltijden aanbieden in Oostkamp & Zedelgem. Ruddersstove promoot nog steeds maaltijdzorg op en rond het bord. Daarmee maakt deze vereniging duidelijk dat gezonde voeding om veel meer draait dan wat er op het bord ligt.”

 

De zorgfunctie is een essentiële pijler binnen Ruddersstove. Om die zorg te blijven garanderen, zet de vereniging niet alleen in op betaalbaarheid en verduurzaming, maar ook op een fysieke uitbreiding. Die is alvast ingepland, beaamde de huidige voorzitter Pablo ANNYS.

 

Pablo ANNYS, voorzitter Ruddersstove: “Ruddersstove is een verhaal van ondernemen in en voor de zorg. Als voorzitter van deze welzijnsvereniging en als schepen van werk en ondernemen, heb ik bewondering voor deze aanpak. In 2011 behaalden we met deze organisatie al een award voor innovatie. Sinds 2012 gebeurt het in samenwerking met kennisinstellingen en via co-creatietrajecten met de profitsector, in een transparante win-winrelatie. Ik heb vertrouwen in de toekomst en geloof in Ruddersstove. Daarom heb ik de fysieke uitbreiding mee mogelijk gemaakt. De bouwplannen zijn er, de werken starten binnenkort. Zo kunnen we ook de komende jaren kwaliteit op en om het bord garanderen voor al onze eindgebruikers. “

nl_BE

Pin It on Pinterest

Share This