Persbericht 6de smiley Ruddersstove
6de smiley

Op maandag 8 mei 2023 kreeg Welzijnsvereniging Ruddersstove een audit van het certificatiebureau Vinçotte. De positieve doorlichting leverde voor de zesde keer op rij een ‘Smiley’ op. Ruddersstove is al 15 jaar de referentie voor maaltijdzorg in de ruime Brugse regio.

Flore Teerlinck, Expert HACCP, beleid en kwaliteit: “We zijn trots dat we voor de zesde keer op rij een Smiley binnenhalen. Dit label bevestigt dat we bij de bereiding, het vervoer en de levering van onze maaltijden werken volgens de regels van de kunst. Een autocontrolesysteem wordt in alle afdelingen van de keuken toegepast. Het is een bijzonder kritische controle met voortdurende manuele en  elektronische registratie. Zo zorgen we ervoor dat de producten in alle stadia van de productie, verwerking en distributie voldoen aan de wettelijke voorschriften.”

De Smiley is de kers op de taart, beamen ze bij Ruddersstove. Het label bevestigt dat de processen en producten in de keuken van de welzijnsvereniging aan alle eisen voldoen. Meldingsplicht, traceerbaarheid, de toepassing van goede hygiënische praktijken en de HACCP-principes zijn essentiële pijlers tijdens de controle.

Schepen Pablo ANNYS: “Voor Ruddersstove start de controle al bij de selectie van de leveranciers. Daarna waken we voortdurend over de ontvangst, opslag en bewaring van de goederen. De productie, portionering en de distributie van maaltijden gebeurt vervolgens met de grootste zorg, zowel in warme als in koude lijn. De klanten varen er wel bij en genieten keer op keer van een smaakvolle, verzorgde en gezonde maaltijd op maat. Dat verdient absoluut een Smiley.”

Tijdens de doorlichting ging Vinçotte ook na of de procedures op de werkvloer gekend zijn en consequent toegepast worden door de medewerkers. Ruddersstove scoorde uitstekend.

Lieven ASTAES: “Ons team is vastberaden om zich blijvend in te zetten voor kwalitatieve en veilige maaltijdzorg. Dat doen we met dagelijks met hart en ziel, voor meer dan 2.000 maaltijdgebruikers.”

nl_BE

Pin It on Pinterest

Share This