Lancering Maaltijdzorgplatform 30 november 2017

In Dienstencentrum De Garve werd het Maaltijdzorgplatform voorgesteld. Met het platform wil vereniging Ruddersstove uitgekiende maaltijdzorg op maat van elke klant bieden.

Via het maaltijdzorgplatform worden ook de zorgvragers en de zorgende omgeving betrokken bij de wensen en noden van alle geregistreerde klanten.

Persmap: lancering Maaltijdzorgplatform

De strijd tegen voedselverlies 3 juli 2017

Vereniging Ruddersstove en het AZ Sint-Jan van het OCMW Brugge gaan hun schouders te zetten onder het project “Voedselverlies”. Op die manier wil het OCMW, net als de stad Brugge, op termijn uitgroeien tot een ‘klimaatneutrale’ organisatie.

Binnenkort engageert vereniging Ruddersstove zich ook op een digitaal platform, dat vraag en aanbod binnen de sector van de voedseloverschotten op elkaar tracht af te stemmen.

Persmap: voedselverlies

Nieuwe kookketels 24 mei 2017

Sinds 2007 werden in de centrale keuken van Ruddersstove meer dan 5 miljoen maaltijden bereid. Door het intensieve gebruik, hadden de vertrouwde kookketels hun beste tijd gehad. Hierdoor werd in nieuwe, hypermoderne kookketels geïnvesteerd. Met de ketels van vereniging Ruddersstove wil het OCMW kwalitatieve maaltijden blijven leveren aan de vertrouwde WZC ‘s, dagcentra en kinderdagverblijven.

Persmap: Nieuwe kookketels

Nieuwe wagens 19 oktober 2016

Ruddersstove heeft 6 nieuwe voertuigen aangekocht om maaltijden te vervoeren. De auto’s zijn niet alleen functioneel en ecologisch, maar ze kaderen ook in het beleid om meer in te zetten op een nog effectievere en efficiëntere ondersteuning aan huis bij senioren met een hoge zorgnood. Het gaat om 4 wagens voor het vervoer van koude maaltijden en 2 wagens voor het transport van warme maaltijden.

Persmap: Vernieuwd wagenpark

Innovatief project Maaltijdzorg 23 juni 2016

Ruddersstove, de keuken van ons OCMW, pakt uit met een innovatief project: een digitaal maaltijdzorgplatform. Het oorspronkelijk idee ontstond in 2013, werd de voorbije jaren ontwikkeld en is nu voorgesteld aan pers en publiek. Via het platform kunnen de klanten van de Dienst Maaltijden Aan Huis een persoonlijk maaltijdprofiel opstellen. Dat houdt rekening met een heleboel wensen en noden, zoals diëten, allergieën en wat de klant zeker niet lust.

Klanten kunnen ook hun voedingstoestand laten screenen en die zelf online opvolgen. Wie dat wil, kan gevolgd worden door een diëtist van de Dienst Maaltijden Aan Huis.

Reportage Focus/WTV Persmap: voorstelling Maaltijdzorgplatform

Maaltijden aan Huis Online 11 januari 2016

Sinds vandaag heeft Ruddersstove een online maaltijdkeuzeplatform voor zijn bekroonde Maaltijden aan Huis. Met het nieuwe platform kunnen klanten of hun familie maaltijdkeuzes doorgeven aan de keuken via tablet of computer.

Gault&Millau Catering Award 15 november 2015

Ruddersstove heeft een Gault&Millau Catering Award gewonnen! De keuken sleepte een award in de wacht voor ‘Hygiënische Aspecten’. Het feit dat Ruddersstove de awards blijft opstapelen, is een beloning voor de hele ploeg. Onze mensen werken dagelijks keihard om de klanten een lekkere, gezonde en veilige maaltijden te kunnen bezorgen. Deze bekroning is dan ook een gezamenlijk resultaat, van management tot werkvloer.

De gerenommeerde gids Gault&Millau toont al enige jaren een ruime focus die het traditionele restaurantlandschap ver overstijgt. De redactie focust vanaf nu, in samenwerking met de sector, ook op de catering- en grootkeukenactiviteiten in bedrijven, woonzorgcentra, scholen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen.

Ruddersstove levert aan OCMW Zedelgem 3 november 2015

Vanaf februari zal de centrale keuken Ruddersstove maaltijden leveren voor de dienst maaltijden aan huis en de twee Zedelgemse dienstencentra.

De Zedelgemse klanten krijgen hetzelfde menu als de klanten van het Brugse OCMW, maar dan koud geleverd. Ze kunnen dagelijks kiezen voor twee maaltijden, die ze zelf nog moeten opwarmen. Op de dag van levering kunnen ze ook een koude schotel bestellen.

Reportage Focus/WTV

Derde smiley voor Ruddersstove 2 maart 2015

Ruddersstove krijgt voor de derde keer op rij een Smiley van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. De Smiley werd in 2009 voor het eerst toegekend en geldt telkens voor een periode van drie jaar.

Persmap: Derde Smiley

Terug aanwezig op Brugge Culinair 14 maart 2014

Na de vele positieve reacties is ook de centrale keuken Ruddersstove terug aanwezig op de gastronomische beurs Brugge Culinair.

Soepactie VZW Ziekenhuisclowns 6 oktober 2013

Voor de deelname aan de Open Bedrijvendag organiseerde Ruddersstove een soepactie. Er werd 2.000 liter tomatensoep op ambachtelijke wijze bereid. Deze soep werd per liter verkocht, wat 820 euro opbracht. Dat bedrag werd integraal geschonken aan vzw Ziekenhuisclowns.

Persmap: Soepactie

Ruddersstove aanwezig op Brugge Culinair 20 maart 2013

Ruddersstove was aanwezig op deze exclusieve beurs. Op de aangeklede stand werd de werking van de keuken aan het publiek voorgesteld met een bedrijfsfilm en diareeks. Er werd daarbij ook een culinair hapje aangeboden.

Horeca Awards 2012 28 februari 2013

Op de Horeca Awards 2012 werd Ruddersstove genomineerd en ere-genomineerd in de categorie ‘Beste Belgische innovatie 2012’, genomineerd in de categorie ‘Beste afwasser van het jaar 2012’ en met grote onderscheiding en een derde kwaliteitsster in de categorie ‘Betere Belgische instellingskeuken’.

Centrale Keuken Ruddersstove 5 jaar 13 december 2012

De centrale keuken van het OCMW Brugge bestaat 5 jaar en wordt aanzien als een trendsetter in grootkeukenbeleid.

Persmap: Stand van zaken Persmap: 5 jaar Ruddersstove

Award Voeding en Gezondheid voor beste project 2012 23 november 2012

De Centrale Keuken Ruddersstove heeft de Award Voeding en Gezondheid voor beste project 2012 tijdens het 15de voeding– en gezondheidscongres mogen ontvangen voor het project ‘De gastrologische en verpleegkundige aanpak van ondervoeding in OCMW Brugge’.

Tijdens dit project werd extra aandacht besteed aan lekkere, gezonde en veilige maaltijden. Hiervoor was er een gastrologische benadering van de voeding, door middel van selectieve smaaksturing.

Het project is een resultaat van een samenwerking tussen de medewerkers van de centrale keuken Ruddersstove , twee woonzorgcentra van het OCMW, de universiteit Gent afdeling verplegingswetenschap, het center for gastrology en Unilever Food Solutions.

Ondervoeding vormt een reëel en omvangrijk probleem. In dit kader biedt de gastrologische practice based benadering nieuwe perspectieven. De gastrologische benadering van ondervoeding gaat uit van een onevenwicht tussen voedselinname en voedselbehoeften met ongewild gewichtsverlies en verminderde biologische functie tot gevolg.

De omkadering van het maaltijdgebeuren werd geoptimaliseerd door een andere verpleegkundige aanpak en via gastro-teams was er een integraal verzorgd voedselbeleid.

Centrale keuken Ruddersstove behaalt zijn tweede Smiley 15 maart 2012

Ruddersstove krijgt een verlening van de Smiley, het kwaliteitslabel uitgereikt door het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen.

Persmap: Smiley verlengt

Opnieuw eerste prijs op Horeca Awards 1 februari 2012

Voor de tweede maal op rij wint Ruddersstove de eerste prijs in de categorie ‘Beste Belgische innovaties en noviteiten’. Dit jaar werd het keukensoftwareproject bekroond.

Dit softwaresysteem werd speciaal voor Ruddersstove ontworpen en bestaat deels uit aangekochte en deels uit eigen ontwikkelde software. Het is een uniek systeem dat toelaat om op een geïntegreerde wijze de grootkeuken te beheren, vanaf de dag van bestelling tot en met de dag van levering aan de klant.

Ruddersstove behaalde ook een derde plaats in de categorie ‘Beste team van 2011’. Naast de aandacht voor onze maaltijden en de klant vinden we de manier waarop we met ons personeel omgaan heel belangrijk.

Tevens werd Ruddersstove genomineerd in de categorie ‘Beste afwasser van het jaar’ en met grote onderscheiding en een tweede kwaliteit-ster in de categorie ‘Betere Belgische instellingskeuken 2011’.

Persmap: Horeca Awards 2011 (uitgereikt in 2012)

Beste grootkeukenkok van België 22 november 2011

Yves De Decker en William Balfoort, twee koks van Ruddersstove, hebben deelgenomen aan de vakwedstrijd ‘Beste Belgische grootkeukenkok 2011-2012’. Yves behaalde de eerste plaats en mag zich twee jaar ‘Beste Grootkeukenkok van België’ noemen. William eindigde als finalist.

Nieuwe verpakkingslijn Maaltijden aan Huis 20 september 2011

Met de vernieuwde verpakkingslijn kunnen de individuele geportioneerde maaltijden aan huis nu verpakt worden in kunststofschalen. Die worden dichtgeseald met een microgeperforeerde film en kunnen zowel in de klassieke oven als in een microgolfoven opgewarmd worden. Zo kunnen klanten hun maaltijden koud of warm geleverd krijgen.

Persmap: Nieuwe verpakkingslijn Maaltijden aan Huis

Nieuwe website 8 februari 2011

Ruddersstove is vanaf nu ook online aanwezig op www.ruddersstove.be.

Persmap: Nieuwe website Ruddersstove

OCMW Brugge behaalt eerste plaats Horeca Awards 2010 7 februari 2011

Het OCMW Brugge heeft met haar dienst Maaltijden aan Huis de eerste prijs behaald in de categorie ‘Beste Belgische innovaties en noviteiten’ tijdens de Horeca Awards 2010. De Horeca Awards is een professionele wedstrijd in de horeca sector waarbij de deelnemers worden beoordeeld door de klanten en een horecajury.

Uit de acht genomineerden werd het OCMW Brugge als eerste geselecteerd met haar kandidatuur. Deze omvatte het vernieuwde concept van maaltijdbedeling in warme lijn. Het concept bestaat erin de maaltijden niet meer in individuele warmhouddozen te verdelen maar in voorverwarmde voedselcontainers. De containers worden vervolgens verder verwarmd in de bestelwagen.

Ruddersstove werd ook genomineerd voor een Horeca Award in de categorie ‘Betere Belgische instellingskeukens 2010’ en behaalde een tweede plaats.

Ruddersstove levert aan OCMW Roeselare 2 oktober 2010

Het OCMW van Roeselare deed een beroep op de diensten van Ruddesstove voor het nieuwe woonzorgcentrum De Zilverberg. Dit proefproject liep één jaar.

Eerste Smiley 19 februari 2009

Ruddersstove behaalt voor de eerste keer een Smiley. Deze erkenning is een belangrijke kwaliteitsgarantie die aantoont dat de centrale keuken zijn klanten kan garanderen dat de voedselveiligheid en de controle daarop optimaal is.

Persmap: Ruddersstove behaalt Smiley

Opening centrale keuken Ruddersstove 3 december 2007

De bouw ging reeds van start in 2006 en na een exclusieve opendeurdag in oktober 2007 opent de centrale keuken van het OCMW Brugge, Ruddersstove, zijn deuren op 3 december 2007. Na de opening werd de centralisatie van maaltijdbereiding gefaseerd ingevoerd.